Concerto, Tata

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Campanay Canario táncegyüttes

Archiv > 11. Barokk Fesztivál 2010 > Fellépő művészek 2010
 

Szerte a világon egyre kedveltebb a régi korok muzsikája. E korszakok mindennapjaihoz hozzátartozott a zene, a tánc, a színház. Zaklatott, rohanó világunkban igazi kikapcsolódást jelent e korok nyugalma, eleganciája, szépsége.
A Company Canario Historikus Táncegyüttes 1992-ben azzal a céllal alakult, hogy az egyre népszerűbb régi zene mellett Magyarországon is ismertebbé tegye a régi korok táncait, komplex élményt nyújtva a koncertlátogató közönségnek.
A négy párból álló együttes tagjai különböző magyar néptánc és balett együttesek táncosai. A produkciókat eredeti tánckönyvek alapján készült koreográfiák alkotják, melyek az európai reneszánsz és barokk korát, a XIX. század báli táncait mutatják be táncszínházi feldolgozásban.
Az együttes többször meghívást kapott a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, a Zempléni Művészeti Napokra, a Győri, Pápai, Tatai Barokk Fesztiválra, a Közép-Európai Régi Zene Fesztiválra, Rendszeresen tart előadásokat a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Nagytétényi Kastélymúzeumban, a Budapesti Történeti Múzeumban és rendszeres közreműködője a Budapesti Kamaraopera előadásainak.

Honlap: www.companycanario.hu

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz