CoryFeye vonósnégyes - Concertotata

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

CoryFeye vonósnégyes

Archív > Barokk Fesztivál 2013 > Résztvevők 2013
Alexandre Feye
Pusker Éva
Kóta Gergely
Raphaël Feye

QUATOUR CORYFEYE

Biográfia

A CoryFeye (ejtsd: korifé) vonósnégyes Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban végzett, fiatal zenészek találkozásából jött létre. A félig belga, félig magyar csapat egyéni szakmai tudásukat ezen kívül még a szegedi, a budapesti, a prágai, a karlsruhei és a lipcsei zenei felsőoktatású intézményeiben gyarapították.
A kvartettezés műfaji alapjait CoryFeye a francia eredetű, Belgiumban székelő Danel vonósnégyestől, „örök mentorától” sajátította el. Fiatal pályája során máris rengeteg kiváló egyéniséggel találkozott
akiktől megannyi értékes fortélyt, technikát és művészi meglátást tanult: Václav Remeš, Josef Klusoň (Pražák vomósnégyes); Allegri vonósnégyes; Jean-Marc Bourret (Castagneri vonósnégyes); Matthias Lingenfelder (Auryn vonósnégyes); Luigi Vecchioni (Manfred vonósnégyes); Alan George (Fitzwilliam vonósnégyes); Jean Sulem (Rosamonde vonósnégyes). Hartmut Rhode; Wolfgang Boettcher; James Boyd.
2011 óta a mai napig az Elisabeth Királynő Zenei Kápolna rezidens/kinevezett művésze címen a világhírű berlini Artemis vonósnégyes rendszeres és folyamatos felkészítésében van részük.
A CoryFeye vonósnégyes 2005-ben első díjat nyert a Horlait-Dapsens alapítvány kamaraversenyén.
Koncert-tevékenysége legalább évi 25 teljes-műsoros előadás, melyekkel Belgium számos fontosabb pódiumán (Bozar, Flagey, Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles, MIM, Théâtre Mercelis, Goldmund
Center d'Anvers), és külföldi fesztiválok (Franciaország, Németország, Svájc, Olaszország, Lengyelország) programjaiban tűnik fel.
2009 óta az együttes tagjai a Schola Nova Nemzetközi Klasszikus Középfokú Iskola kinevezett zenészei,
ahol a koncerteken túl oktató jellegű előadásokat, műhelyeket szerveznek, szolfézs-, hangszer- és kamaraórákat adnak.
A CoryFeye vonósnégyes nagy előszeretettel és lelkesedéssel dolgozik együtt kortárs művészekkel mint például Eötvös Péterrel (a belga Ars Musica fesztivál során) vagy Philippe Boesmans belga és
Christopher Muscat máltai zeneszerzőkkel, és mindig nagy örömmel ossza meg a színpadot egy-egy kvintett vagy szextett erejéig zenész barátokkal: Pavel Kolesnikov, Lucas Blondeel, Antoine de Grolée, Christia Hudziy, Julien Libeer, Matthieu Normand és Boyan Vodenitcharov zongoristák; Elina Buksa, Clara Abou, Thomas Gautier és Serge Verheyleweghen hegedűsök; Paul De Clerck és Barbara Giepner brácsások; Jean-Michel Charlier és Jean-Luc Votano klarinétosok; Dorothea von Albrecht és Guy Danel csellisták; Thorwald Jørgensen teremin játékos.
A 2012-2013-as a fesztiválok szezonja volt a CoryFeye kvartett életében. Olyan előkelő rendezvényekre
kapott meghívást mint a Festival de l’Eté Mosan, Festival de Musique de Menton, Festival Resonance (Ciney), Festival de Wallonie, Les sommets du classique (Crans), Festival á la francaise (Flagey), Midis Minimes, Midis de l'ONB (Bozar), Classissimo.
Több koncertet is közvetített Belgium két leghallgatottabb klasszikus zenei rádió csatornája: a Klara és
a Musiq3.

Honlap: www.coryfeye.com

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz