Egressy Kórus és Kamarakórus - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Egressy Kórus és Kamarakórus

Barokk Fesztivál > Barokk Fesztivál 2022
Az Egressy kórus az idén lett 60 éves, a kamarakórus pedig tavaly ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját.
Mindkét kórus jelentős szerepet töltött és tölt be Tatán a zenei kultúra terjesztésében, a hagyományok ápolásában és a közösségformálásban egyaránt.
Az Egressy kórus 1962-ben alakult Baranyi József vezetésével, akkor a település legnagyobb létszámú előadó együtteseként. Az alapító Baranyi József tanár-karnagy 2009-ben elhunyt, ezt követően az együttes vezetője, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna vette át a kórus irányítását, Molnár Péter társkarnagy segítségével. A nagy vegyeskarból 1991-ben alakult meg a kamarakórus.
Az Egressy Kórus és Kamarakórus számtalan eredménnyel büszkélkedhet, többek között 1970-ben Pro Tata díjat, 1971-ben és 1993- ban pedig Nívódíjat kapott. Míg 2007-ben a település önkormányzata Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta nekik. A kórus 2004-ben ezüst­éremmel tért haza a Kórusolimpiáról Brémából, 2007-ben részt vettek a Rómában megrendezett II. Musica Sacra di Róma versenyen, ahol bronzérmet kaptak.
Az elmúlt évtizedekben mindkét művészeti közösség aktívan dolgozott. Jártak többek között Hollandiában, Németországban, Erdélyben, hazánk számos településén és természetesen nagyon sok tatai esemény, fesztivál részeseként nyújtottak feledhetetlen élményeket a közönségnek.
Vissza a tartalomhoz