Four Bones Harsonakvartett - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Four Bones Harsonakvartett

Barokk Fesztivál > Archív > Barokk Fesztivál 2018 > Résztvevők 2018
14 éves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában (Angliában, Ausztriában, Belgiumban, Észtországban, Kínában, Spanyolországban). A harsona igazi elkötelezettjei Európa-szerte adnak teltházas koncerteket (Németországban szinte havi rendszerességgel örvendeztetik meg a közönséget változatos repertoárjukkal), emellett kimagasló eseményeken képviselik nagy sikerrel Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégnek számítanak.
"Egyedi, karakteres harsonaszólók, bravúros, homogén összhangzás...Ez, ami igazán jellemzi a Four Bones Quartetet" (Badische Zeitung).
Az 2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük pedig kiválóan tükrözi a kvartett zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.
Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt, gazdagították zenei tárházukat belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Bocskor Bíborkával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával valamint Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája).

Vissza a tartalomhoz