Licsák Attila zongoraművész - Concertotata

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Licsák Attila zongoraművész

Archív > Barokk Fesztivál 2013 > Résztvevők 2013

LICSÁK ATTILA 1989-ben született. Hét évesen kezdett zongorázni. Dezső Marianna igazgatónőnél tanult a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában. 13 évesen vették fel a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Képzőjébe. Itt tanárai Eckhardt Gábor, Keveházy Gyöngyi, Wágner Rita voltak. A Zeneakadémia zongora szakára az érettségi után 18 évesen felvételizett. Első helyen vették fel, egyöntetű szavazással. Zongorából Falvai Sándor, Nagy Péter, Kemenes András tanár uraknál tökéletesíthette a tudását. Kamarazene tanárai Wágner Rita és Gulyás Márta voltak. 2010-ben kitüntetéses Bachelor-diplomát kapott zongora előadóművészként. 2011-ben egyből a Master szakra vették fel Zenetudományiból a Zeneakadémián. Főként Bartók és Liszt után nyomozott idáig.
Master diplomakoncertjét 2012 júniusban adta, és jeles osztályzatot kapott.
Horvátországban 15 évesen első díjat nyert korcsoportjában a nemzetközi Zlatko Grgosevic zongoraversenyen. A Magyar Rádió zongoraversenyén 2009-ben második helyezett lett, első díjat nem adtak ki.
Számos önálló estet adott: a Nádor teremben, a Régi zeneakadémián, a Péczeli Ráday kastélyban, a Zeneakadémia kistermében, a Fészek klubban, a Rádió Márvány-termében. A 2010-es Kalocsai Kékmadár Fesztiválon megnyitó koncertet adhatott. Fellépett többek között a BM Duna Palotában, az Óbudai Társaskörben, és a Kossuth klubban. 2011-ben a Miskolci Operafesztivál Megnyitó Előadásán játszott.
Abban a szerencsés helyzetben van, hogy kurzusokon olyan nagymesterektől tanulhatott, mint Rados Ferenc, Dimitrij Baskirov, Schiff András és Vásáry Tamás.
2011-ben és 2012-ben fellépett a Müvészetek Palotájának nagytermében. A 2011-es múzeumok éjszakáján Liszt zongoráin játszott a Liszt Múzeumban.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz