Nemzetközi-Magyar Zongoranégyes - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Nemzetközi-Magyar Zongoranégyes

Barokk Fesztivál > Archív > Barokk fesztivál 2016 > Résztvevők 2016
Sebestyén Katalin
hegedű
Brüsszel
Kóta Gergely
brácsa
Brüsszel
Botvay Károly
cselló
Budapest
Dezső Marianna
zongora
Tata
Schiffer Ervin
brácsaművész
A kamarazene szeretete késztette a "Nemzetközi Magyar Zongoranégyes" tagjait az együttes létrehozására és a közös muzsikálásra.
Annak ellenére, hogy Európa különböző helyein élnek, sok közös szál köti őket össze: először is mindannyian magyarok, ugyanazt a zenei nyelvet beszélik. Mindannyian szorosan kapcsolódnak a „Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus Tata” munkájához, ahol csapatként működve segítik a fiatal muzsikusok művészeti fejlődését és bevezetik őket a kamarazene világába.
Az együttes minden tagját különleges kapcsolat fűzi Schiffer Ervinhez, akire ezzel a hangversennyel is szeretnének emlékezni. Sebestyén Katalin hegedűművész Ervin felesége, Botvay Károly gordonkaművész iskolatársa és barátja, Dezső Marianna zongoraművész a "Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus Tata" szervezője (melynek Ervin az alapítója), továbbá Kóta Gergely fiatal hegedű- és brácsaművész, aki a művészházaspár tanítványa volt.
Mindezek mellett valamennyien széleskörű kamarazenei tevékenységet folytatnak, magas nívón vesznek részt a nemzetközi zenei életben fellépéseikkel, CD felvételeikkel és pedagógiai munkásságukkal.
Most felhangzó nagyszerű programjukat szeretettel ajánlják a tisztelt közönség figyelmébe.

Vissza a tartalomhoz