Concerto, Tata

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Shakespeare Szinházegyüttes

Archiv > 12. Barokk Fesztivál 2011 > Fellépő művészek 2011
 

A Tatai Shakespeare Színház 2007 szeptembere óta működik. A Shakespeare Színház korábban 2007-2008 között művészeti csoportként működött.
A társulat 2008-ban már támogatást nyert a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány pályázatán ebből a támogatási összegből készült el a Macskák gyermekszínházi változata. Premier: 2008. december 6. A színjátszás alapjait a gyerekek elsajátították a Macskák próbáin, ahol az alapvető színészmesterség technikáját, beszédtechnikai-beszédművészeti képzést, karakterábrázolást, színpadi mozgást, táncot tanultak.
Következő darabunk a Kocsi története – vásári komédia volt, 2008 nyarán, amelyet önerőből, illetve magán adományokból hoztunk létre. A premier előadásban ismert színészek vendégszerepeltek: Helyey László, Reviczky Gábor, Szarvas József, Mandel Helga, Seress Zoltán. Kollégáink szívességből vállalták a gyerekekkel való alkotó munkát. Így a gyerekek betekinthettek a profi színészekkel való színházi munkába.
A társulat a 2009-2010-es évadtól Tatán, Színházként és Színiakadémiaként működik Tata Város Önkormányzata támogatásával Tatai Shakespeare Színház néven. A Tatai Shakespeare Színház a 2009-2010-es évadtól komplex drámapedagógiai képzést nyújt a gyerekeknek: színészmesterség, beszédművészet-beszédtechnika, ének-hangképzés, tánc-színpadi mozgás, színház és drámatörténet. Valamennyi részterületet külön órán tanulják korosztályi csoportbontásban. A két csoport szorosan együttműködik az alkotó munka során, közös előadásokat hoznak létre.
A színház a 2009-2010-es évadtól két csoporttal működik:
I. 6-14 évesig – általános iskolai korosztály
II. 15-29 évesig – középiskolai, egyetemi korosztály
A színészmesterségben az alapok után, a Sztanyiszlavszkij-módszer, ill. a method acting (ún. átélős iskola) elsajátítását tanítjuk, a lélektani elemzés, a játszott karakterek, jellemek érzelmi - pszichológiai folyamatainak gyakorlatba való átültetését. Itt már a szerep átélése során létrejött komplex játék a fontos. Folyamatos fejlesztés folyik minden részterületen a próbák során. Beszédtechnikában Montágh Imre módszerét tanítjuk.

Honlap: www.shakespeareszinhaz.eoldal.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz