Tanárok - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Tanárok

Zenei Mesterkurzus

Hegedű:

Sebestyén Kati hegedűművész - Belgium

Sebestyén Kati magyar származású hegedűművész, a brüsszeli Conservatoire Royal de Musique tanszékvezető professzora, a tekintélyes Chapelle Musicale Reine Elisabeth tanára, valamint a "Nemzetközi Erzsébet Királynő Verseny" mûvészeti tanácsának tagja. Aktívan koncertezõ elõadóművész, - mint a Haydn vonósnégyes és a Contrasts Ensemble tagja, a Sebastian Strings vonószenekar alapítója és vezetője, - fellépései ezekkel az együttesekkel elvezették Európa és Amerika számos országába. Több CD felvétele is megjelent: EMS-Record Brussel.

Brácsa:

Sander Geerts brácsam
űvész - Belgium

Sander Geerts a Flamand Királyi Filharmonia Zenekar és a Brüsszeli Filharmonikusok első brácsa szólamvezetője. Nemzetközi  versenyek díjazottja és nyertese: Belgium,  Anglia, Ausztria, Olaszország, Madeira. Rendszeresen fellép szólistaként és kamaramuzsikusként, aktív közreműködője rádió, TV és CD felvételeknek. Ervin Schiffer tanársegédjeként működött a  Groningeni Prins Claus Consevatoriumban.


Gordonka:

Olsi Leka gordonkam
űvész - Belgium

Olsi Leka 6 éves korában kezdett gordonkát tanulni Tiranában, amit később a Brüsszeli Conservatoriumban folytatott és fejezett be. Számos helyi és nemzetközi díj nyertese: Albánia, Belgium, Ciprus. Szóló gordonkaművésze a Belga Nemzeti Zenekarnak. Gordonka professzor az antwerpeni és a brüsszeli Királyi Zeneakadémián. Rendszeres meghívottja különböző mesterkurzusoknak, fesztiváloknak és hangversenyeknek, - mint tanár, szólista és kamaramuzsikus, - a legtöbb európai országban. Alapító tagja az “Eden Duo”-nak.


Zongora:

Lajkó István zongoraművész - Magyarország


Lajkó István budapesti, hannoveri egyetemi és a New York-i Juilliard School of Music-on folytatott tanulmányai során szerzett számos kitüntetéses diplomát és doktori címet. Jelenleg a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, valamint a Berlini Universität der Künste docense és a Weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola főtárgytanára. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, többek között Junior Prima Díjjal tüntették ki, elnyerte a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjat posztdoktori kutatásához, legutóbb a Liszt Ferenc Társaság 40. Nemzetközi Lemez-Nagydíjának  nyertese volt.
Vissza a tartalomhoz