Tanárok - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Tanárok

Zenei Mesterkurzus

Hegedű:

Sebestyén Kati hegedűművész - Belgium

Sebestyén Kati magyar származású hegedűművész, a brüsszeli Conservatoire Royal de Musique tanszékvezető professzora, a tekintélyes Chapelle Musicale Reine Elisabeth tanára, valamint a "Nemzetközi Erzsébet Királynő Verseny" mûvészeti tanácsának tagja. Aktívan koncertezõ elõadóművész, - mint a Haydn vonósnégyes és a Contrasts Ensemble tagja, a Sebastian Strings vonószenekar alapítója és vezetője, - fellépései ezekkel az együttesekkel elvezették Európa és Amerika számos országába. Több CD felvétele is megjelent: EMS-Record Brussel.

Brácsa:

Marc Tooten brácsam
űvész - Belgium


Mint Schiffer Ervin egykori növendéke,  karrierje során nagyrabecsült zenekarok szóló brácsás  szerepét töltötte be,  többek között : Beethoven Academie, Antwerpeni Filharmonia, Granada város szimfónikus zenekara, Dél-Hollandiai Filharmonikusok.   Koncertező művészként  -  úgyis mint kamaramuzsikus,  -  fellépett Európa, Amerika, Japán legnagyobb hangversenytermeiben.  Tagja a  “Salzburger Solisten” együttesnek és alapítója a Tooten Trio-nak.  Mint lelkes tanár:  Lemmens Institute  Leuven (Belgium) és Maastricht Conservatorium (Hollandia) , szivesen osztja meg zenei tapasztalatait  és véleményét fiatal muzsikusokkal.

Gordonka:

Monique Heidema gordonkam
űvész - Hollandia

Monique Heidema gordonka professzora  az amsterdami (Sweelinck) és tilburgi (Fontys) Zeneművészeti Főiskoláknak. Rendszeres meghívottja nemzetközi mesterkurzusoknak és hangversenyeknek: Taiwan, Oroszország, USA, Canada mellett a legtöbb európai országban is. Mint előadóművész, aktivitása főleg a kamarazene felé irányul, ahol különböző összeállítású együttesek tagjaként, híressé vált kifejező játékával, pl . duó  (Heidema-Telderman)  vagy (Indigo) zongoranégyes. Alapítója és művészeti vezetője a holland "Ocrum Music Festival"- nak.


Zongora:

Lajkó István zongoraművész - Magyarország


Lajkó István budapesti, hannoveri egyetemi és a New York-i Juilliard School of Music-on folytatott tanulmányai során szerzett számos kitüntetéses diplomát és doktori címet. Jelenleg a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, valamint a Berlini Universität der Künste docense és a Weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola főtárgytanára. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, többek között Junior Prima Díjjal tüntették ki, elnyerte a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjat posztdoktori kutatásához, legutóbb a Liszt Ferenc Társaság 40. Nemzetközi Lemez-Nagydíjának  nyertese volt.

Kamara asszisztens:

Kóta Gergely hegedű- és brácsaművész - Belgium


Kóta Gergely Sebestyén Kati osztályában végzett a brüsszeli királyi konzervatóriumban, ahol a hegedű és a kamarazenei mesterdiplomát, valamint tanári diplomát szerzett. Rendszeresen koncertezik különböző kamaracsoportokkal, együttesekkel és kamarazenekarokkal. Tagja a "Le Concert Olympique" zenekarnak, a "Trio BECEL" triónak és a "Quatuor CoryFeye" belga vonós kvartettnek. A CoryFeye vonós kvartettel részt vett a rangos "Queen Elizabeth Music Chapel" művész-képzésében, a világhírű Artemis Quartet irányítása alatt.
A Concerto Nonprofit Kft. weboldala sütiket használ.
Vissza a tartalomhoz